jobb og quesadillas

 

Hei fine<3 Vi er snart på vei ut dørene for å handle inn til kveldsmaten, jeg skal lage quesedillas, og vi manglet alt som skal være mellom lefsene, haha. Vegard har vært flink å rydde og vaske mens jeg var på jobb i dag, og nå kjøret robbåtsatøvsugeren rundt i stuen. Arya er ikke veldig fornøyd med at den okkuperer all plassen hennes her oppe å sitter klar til og angripe, men så tørr hun ikke likevel. Egentlig er hun ganske pinglete, hun bare spiller tøff. 

 

Vi fikk middag i Sveio etter at jeg var ferdig på jobb, no indisk kylling og ris, supergodt! Det er så deilig å komme inne dit på middag så slipper vi og lage selv. Når vi kom tilbake hit hadde vi egentlig en plan om å få ting gjort, støvsuge, vaske og rydde det som Vegard ikke tok tidligere i dag. Jeg var til og med inne på tanken å male videre utenfor der Vegard hadde begynt tidligere i dag, men vi sovna. Og vi sov i to timer, fra seks til åtte. Så jeg har mine tvil på om vi får sove i kveld. I morgen skal vi opp tidlig for jeg skal til tannlegen, også skal vi kjøre til Stord å hente kusinen min som kommer på besøk fra Bergen for å være med på utdrikningslag. Jeg sa hun kunne få sove her, slik at vi kan passe hunden hennes mens hun er ute, Arya har godt av å omgås med andre hunder litt innimellom, så hun ikke blir alt for bortskjemt. 

 

Nå skal vi komme oss ut dørene her, vi skrives 

 

 …xo 

 

 

Tanker på en onsdag

God morgen dere, eller god kveld! Klokken var 0715 da jeg startet på dette innlegget, nå er klokken 2220, og jeg har så vidt fått åpnet øynene. Nå er jeg klar for å legge meg, skal opp 6 i morgen tidlig å kjøre til Sveio for jobb. Vegard har kjørt bilen opp på verksted og Arya ligger midt i sengen med kragen sin. Det er helt sykt hvor mye plass en hund krever, ikke bare har hun plassert seg midt i sengen og dermed tar opp over halvparten, hun ligger også oppå dyna så jeg får ikke mer enn akkurat nok til meg selv. Ikke vil jeg flytte på henne heller, for det ser så sykt ubehagelig ut å sove med den lampeskjermen på. Om en liten time skal vi til Bergen en tur for å sjekke øyet hennes hos øyelege spesialist, og en liten tur på IKEA for å kjøpe dynetrekk og mulig en plante. 

 

✨ jeg sovnet på sofaen før klokken 22 i går, var helt utslitt etter første vakta på jobb etter ferien, selv om det ikke var en tung vakt. Det ble ingen kveldsmat og jeg gikk rett fra sofaen og ned på soverommet. Ingen tannpuss og ingen toalettbesøk. Jeg våknet derfor sulten og tissetrengt i dag. Merkelig hvordan kroppen gir beskjed om sånne ting, det er jo egentlig bare ubehag i kroppen begge deler. 

 

✨ det har plutselig gått en time, vi har gått på tur, jeg har smikket meg og vi sitter i bilen på vei til Bergen. Eller først Sveio for å bytte bil, for vi har lånebil i dag. Hadde vi kjørt litt tidligere hadde vi rukket frokosten på mc Donalds. Jeg elsker de toastene med ost og skinke over alt, heldigvis selger de dem bare mellom 8-10, så jeg har ikke muligheten til å spise dem hver dag. 

 

✨ vi har begynt å tenke på om vi skal kjøpe oppussingsprosjekt. Vi har vært på utkikk etter nytt hus den siste tiden, men har ikke funnet noe som passer oss perfekt. For en uke siden la vi jo inn bud på et ferdig oppusset hus, men fikk det ikke. Så vi har vel egentlig konkludert med at vi kan få litt mer igjen for å pusse opp selv. 

 

✨ jeg sliter faktisk så sykt med å slutte og spise sukkerholdig mat, drikke sukkerholdig drikke og i det hele tatt tenke på matvarer som inneholder store mengder sukker. Jeg blir fysisk dårlig flere dager i uken fordi jeg har vært så avhengig. Tidenes avskukring, og jeg sliter så sykt. Hvem skulle trodd at det var så vanskelig å slutte med sukker liksom, men jeg tror dønn jeg sliter like mye som de som skal slutte med nikotin eller narkotika. 

 

✨ for de fleste av oss er 22. juli blitt en vanlig dag. Det er ingen forskjell fra i går til i dag og vi merker heller ingen forskjell fra i dag til i morgen. Men det er allikevel noe med denne datoen som har festet seg, for vi husker alle hvor vi var på denne datoen for ni år siden. Det føltes så uvirkelig, og føles enda like fjernt. Tenk at noe slik kunne skje i Norge, vårt fine fredfulle land. 22. jul, som egentlig bare er en helt vanlig dag, ble plutselig til dagen hvor nordmenn satte ring om hverandre for å passe på, trøste og sørge. Ni år har gått, og vi husker enda. Vi må aldri glemme<3 

 

 

Norgesferie

 

Halloo! Nå er det faktisk over en uke siden Vegard og jeg kom hjem fra Norgesferien vår. Vi hadde egentlig planlagt å være på tur i to uker, men var hjemme igjen etter en. Vi kjørte i 12 timer første dagen å la oss inn på hotell i Trondheim, dagen etter kjørte vi i 12 nye timer og satte opp teltet vårt i Bodø.

 

Vi hadde så vidt lagt oss inn i soveposene før vi bestemte oss for å ta nattbåten over til Lofoten i stede for og måtte våkne tidlig dagen etter. Så vi pakka sammen alt igjen og kjørte til ferjekaien hvor vi sov i bilen i en time. Vi fikk ikke lov å sitte nede på båten under overgangen, så vi måtte opp å legge oss. Jeg la meg på jakken min på gulvet med Vegard sine ben over meg med teppet, og der sov jeg sånn halvveis ok i to timer før jeg våknet og ikke hadde sjans å sovne igjen.

 

Vi kjørte i land på Lofoten rett over klokken seks, og kjørte en times tid før vi parkerte på en rasteplass å sov i to timer. Vi var utrolig uheldige med været når vi var der, så vi bestemte oss egentlig ganske raskt for å bare kjøre innom og kikke på alle stedene og tingene vi ville se også bare begynne på turen hjemover.

 

 

Vi kjørte 38 timer i strekk og sov på skift. Etter alt for mange timer i bil ankom vi Ulsteinvik og la oss inn på hotell. Farfaren min som jeg nesten aldri har møtt bor her, så jeg tenkte det kunne være koselig å hilse på han. Vi kjørte også over til øyen familien min er fra bare for å kikke. Her var vi heller ikke så heldige med været, det regnet stort sett hele turen, med litt opplett inni mellom. Det var nesten ingen sol i det hele tatt, så neste gang vi skal så langt på biltur skal vi sjekke været først. Nå er ferien over og jeg skal tilbake på jobb for fult.

 

 

Har du vært på noe ferie i sommer?

mandag

Hei dere! Nå er jeg akkurat kommet hjem fra dyrlegen, og har blanda sammen det vi hadde i kjøleskapet til restefest kjøttkaker. Vi har blitt henvist til ny dyrlege med Arye for de finner ikke ut hva som er galt her, så da skal vi en tur til Bergen i nærmeste fremtid skit at de forhåpentligvis kan finne ut hva som er galt med lille bebisen<3 Jeg har rota frem en kjøttdeig i fra frysen, delt opp løk og sopp, pressa to hvitløksfedd og hatt oppi et egg, litt fløte og litt mel, så håper jeg egentlig bare at det blir bra, haha. Jeg skal koke litt brokkoli i tillegg, for det vet jeg at er godt. Jeg har gått hele dagen i dag å småspist på alt vi har, leita meg i hel etter godteri og chips, men alt det har vi gitt bort. Så jeg har delt opp parmesan å spist bare det, sammen med litt tacochips og kokesjokolade bare for og tilfredstille magen min litt. Denne “godtestoppen” tar knekken på meg, jeg trodde ikke jeg var så avhengig av sukker som det jeg er, men det har faktisk vært et par dager nå sist uke hvor jeg var fysisk dårlig i hele kroppen fordi jeg cravet sukker så intenst.

 

Bakis

 

Tre dager med fylla, shots, sprit og apelsinjuice. Jeg har aldri kjørt en tredagers før, men i helgen ble det plutselig bare til at vi gjorde det. Ingen av oss er direkte dårlige i dag, og vi har fått gjort en hel del av det vi hadde planlagt å gjøre i helgen. Eneste er at vi er trøtte, jeg sovnet på sofaen for halvannen time siden og sov med hodet oppi hånden uten at jeg fikk det med meg. Jeg gikk glipp av det som jeg tror har vært den mest spennende episoden i castel til nå, alt jeg fikk med meg var de 5 siste minuttene. Det verste jeg vet er å sovne uten å få det med meg, eller at jeg har prøvd å sove. Det er som å kaste bort en time av dagen på ingenting. Kjenner ingen forskjell når man våkner for man tror øynene bare åpner seg etter at man har blinka. Nå skal vi ikke drikke no mer før jeg har fadderuke, og fra i morgen av skal vi bli strenge med hva vi spiser igjen. Vi var veldig flinke med det før ferien, men skeiet sakte men sikkert litt ut etter at vi dro på biltur. Vi har ikke no godteri i huset da, og eneste drikken vi har i kjøleskapet er vann og melk, så litt flinke er vi.

 

 

Det begynner å bli så lenge siden jeg har blogget nå at jeg må bla langt nedover i bilde rullen på lightroom for å finne bilder å legge ved i innleggene mine. Vi begynner heldigvis å komme inn i det begge to og minner hverandre på at nå må enten jeg ta bilde av det vi gjør eller han ta bilde av meg mens jeg gjør no, i morgen skal vi ut i byen for å ta litt bilder. Det kjekkeste med å blogge er faktisk og kunne ta gode bilder og legge arbeid ned i innleggene. Jeg sitter faktisk fremfor macen i minst en time hver gang jeg skal blogge. Redigere bildene, skrive teksten, lete etter inspirasjon. Nå er jeg i mitt ess igjen ass.

 

 

 

 

UKEN SOM GIKK

 

Hei dere, og goood søndag. Håper dagen har behandlet dere bra så langt. Vi sov frempå i dag, spiste proteinpannekaker til frokost og har vært på tur i over en time. I går var vi innom hos noen venner på kvelden sammen med en hel haug av andre folk som jeg ikke aner hvem er, og en av disse ukjente stjal jakken min.. ah, kjente jeg ble litt sinna når vi skulle hjem å den var borte ass. Nå er jeg i bedre humør og har egentlig nesten glemt ut at den er borte, så jeg tenkte at det var på sin plass å oppsummere uken…;

 

Ukens tanke:

Jeg har kommet inn på sykepleien i Haugesund, første valget og det er nok det jeg vil studere, tror jeg. Det tok litt tid før jeg turte å takke ja til plassen, men nå er det gjort og jeg skal gå all in for og fullføre og gjøre mitt aller beste. 

 

 

Ukens innkjøp:

Vi har jo kjøpt oss ny fisk, eller vår første fisk. Med bolle og planter, og jord-kuler, oksygen dråper og fiskemat. Det ble fort dyrt. Helt siden jeg var liten har det alltid stått høyt på listen med en fisk i bolle, så når vi satt i bilen og først egentlig tok det opp på tull, så gikk det fort fra spøk til alvor, og nå sitter vi her og er fiskeforeldre<3 

 

Ukens craving:

Frosne druer. Det er faktisk så undervurdert. Jeg sitter faktisk å spiser på en skål med det akkurat nå. De fungerer både som snack og som isbiter, to i en. 

 

 

Ukens høydepunkt:

Vi var en tur i Bergen fra tirsdag til onsdag, det var utrolig koselig. 

 

Ukens kjiping:

Arya sliter med et vondt øye, vi var hos dyrlegen på mandag og fikk sjekket det skikkelig, men de fant ingenting. Så nå har vi fått noen dråper som vi drypper henne med morgen og kveld, men det ser ikke ut til at de virker. Hun driver å kniper på øyet, det er rødt og hovent også klør hun seg på det. Vi skal tilbake til dyrlegen i morgen, så får vi egentlig bare håpe at de finner noe da, så hun slipper å gå med det no særlig lenger. 

 

 

På dagens agenda:

Vi har ryddet soverommet, og skal rydde i kjøkkenskapene. Få vasket en maskin med 60 og brette det når det er ferdig. Om været holder seg fint skal vi i hundeparken også skal vi bake brød til kvelds. Klokken er allerede fire, så store deler av dagen har allerede gått. 

 

Ukens gjøremål:

Denne uken har handlet om å lære seg å mate fisken og gi han de oksygen dråpene hver morgen og dryppe øyet til Arya. Vi har også ryddet en del denne uken, soverommet er ryddet, kjøkkenet er ryddet, senere skal vi også bytte beholdere på alle krydderne våre og få navn på slik at det blir litt penere å se på, hehe. 

 

Jeg håper dere får en superfin søndag videre, og at morgendagen ikke blir blå i det hele tatt. baii….Xo

 

 

 

Dagens liste

DAGENS SAVN

Jeg savner sol og 30 pluss grader. Det har vært en stusselig sommer til nå, ingen bading, veldig lite grilling og jeg går enda med boblejakke når vi lufter Arya. Jeg har bare tre dager igjen av ferien min før jeg begynner på jobb, og det ser ikke ut til at solen har tenkt til å vise seg før det. Det er meldt sol i morgen og på mandag så jeg håper de meldingene er riktige. Så får vi malt huset på utsiden å gått på fjelltur. 

Det er 18. juli, og jeg har enda ikke hatt mitt første bad. I fjor tror jeg at jeg bada en gang, og det var på gan Canaria. Kanskje jeg bare skal hive meg i det og ta meg et bad senere i kveld. Også fyre i bål panna etterpå å grille pølser og burgere. 

 

DAGENS HUMØR

Jeg er i strålende godt humør i dag faktisk. Litt sliten etter dag to på flaska i går, men det er ikke så ille som jeg trodde det skulle bli. Vi hadde pizza fra deli med oss hjem i natt som vi spiste før vi la oss. Det er faktisk tidenes lifehack om du ikke vil bli dårlig dagen etter. Spis rett før du legger deg, også får du ned et par glass med vann inni mellom all tyggingen. Få ting er bedre enn å våkne dagen der på og ikke være dårlig. Jeg og Arya har danset en del sammen i dag, Vegard spiller og det regner ikke. Jeg tror egentlig dagen i dag kan bli ganske bra.

 

DAGENS FROKOST

Vi skal nok lage oss de samme pannekakene som vi hadde i går, men ingen av oss var no særlig sultne når vi sto opp. Så jeg fant frem en skål med frosne druer som jeg sitter å spiser på nå mens jeg skriver også har jeg laget kakao til oss. Egentlig en ganske ok+ frokost. 

 

DAGENS INNKJØP

Jeg har ikke kjøpt noe i dag, og tror heller ikke jeg kommer til å kjøpe noe. Men i går kjøpte jeg tre nye sorter mel og en bukett med hvite roser som jeg har hatt lyst på i evigheter nå. 

 

DAGENS ANTREKK

Jeg har ikke kledd meg for å gå ut døra enda, så jeg sitter her i min gråe joggebukse fra champion og en lysebrun genser fra Bikbok tror jeg. Ingen sokker og ingen bh. Ah, som jeg elsker å gå uten bh, haha. 

 

DAGENS STØRSTE GLEDE

Vi kjøpte oss fisk i går!<3 Kampfisken Rolf har flyttet inn i den nye bollen sin, og han lever enda. Vi har kjøpt en hel haug av alt hun i dyrebutikken sa vi måtte ha for å holde han i live. Spesiell stein/jord å ha i bunn, to grønne planter, oksygen veske som vi skal helde oppi hver morgen, spesial mat og ja, det var vel egentlig det. Det ser ut som han trives hvert fall. Det ligger en video av han på insatstoryen min (@ingridmarie098)

 

DAGENS PLANER

– Gå tur om en liten halvtime, også skal vi prøve å få til en tur i hundeparken så jenta kan få leke litt med andre hunder. Jeg vurderer å gå ut med henne nå med en gang for hun er så rastløs og går rundt og fiser de verste fisene.

 

-Vi må en tur på butikken å kjøpe inn litt mat til kveldens middag. Vet ikke hva vi skal spise enda, men håper det blir noe godt.

 

-Jeg skal bade, en eller annen gang i dag.

 

-Skal se enda flere episoder av Castel, vi er snart ferdig med sesong 5.

 

-Bake brød. Handla inn alt som trengs for å bake det i går, og skulle egentlig bake i går kveld. Men det ble en tur ut med noen venner i stede. Så da får vi gjort det i kveld heller.

 

-Sjekke litt opp i juice cleanse. Det er en stund siden vi begynte å snakke om det, så vi skal få kjøpt en juice maskin slik at vi kan prøve om det er noe for oss. Vi har jo blitt veldig flinke å spise sunt og drikker for det meste bare vann, så det å kickstarte skikkelig med en juicediett hadde sikkert vært digg. 

 

 

 

Spontantur på byen

La meg bare starte med å si, at jeg ikke ser like fresh ut nå som jeg gjorde når jeg tok dette bildet

 

Hei fine<3 Litt redusert i dag etter gårsdagens spontantur på byen. Vi fikk besøk av et vennepar og spilte litt brettspill og spiste en del frukt og bær. Vegard og jeg åpnet en flaske vin jeg fikk til bursdagen, og den viste seg å være bedre enn jeg hadde sett for meg, så den ble tømt.  Her om dagen var vi i Bergen med hunden, slik at hun kunne bli kjent med kusinen min sine hunder og få lekt litt med dem. 

Jeg var så trøtt når jeg våknet i dag og var sikker på at jeg ikke hadde fått sovet mer enn et par timer. Men klokka var kvart over elleve og vi la oss rundt tre i natt så har faktisk fått sovet 8 timer i natt. Nå skal vi spise havre-pannekaker med jordbær og brunost som Vegard har stått å stekt mens jeg har skrevet, og se på serie frem til vi skal ut på tur. Det har regna i hele dag, og det ser ikke ut til at været blir noe bedre, så jeg kan ikke akkurat si jeg gleder meg til å gå ut dørene.

 

Vi har nettopp fått kjempa øyendråpene inn på øyet til hunden. Hun har slitt med det ene øyet sitt i en måned nå, men de finner ikke ut av hva det er. Hun har vært hos dyrlegen to ganger med det nå, og sist sjekket de grundig, men det var ingenting som viste. Så nå har vi fått de samme dråpene til henne som jeg bruker mot pollenallergi, så håper vi at dette kan hjelpe. Vi skal tilbake på mandag for enda en sjekk, så får vi bare krysse alle fingre for at dråpene har fungert og at hun slipper å ha mer vondt.

 

Nå skal jeg og Arya ligge på sofaen å se på litt youtube sammen en times tid mens Vegard spiller. Snart må jeg nok gå ned å få stelt meg litt, ta meg en dusj og få på litt deo, ta håret ut av dotten på hodet og vaske ansiktet mitt. Resten av fredagen klarer dere vel å se for dere hvordan blir, Tur, mat, tur, snacks. Det meste av dagen blir forhåpentligvis brukt på sofaen, håper jeg hvert fall.

 

Hallo på ny

 

Hei dere!<3  Lenge siden sist, alt for lenge egentlig, haha. Det har skjedd mye, jeg har blitt hundemamma, blitt samboer – eller jeg er på ferie i leiligheten hans;-) Vi har lagt inn bud på hus sammen, hvor vi får svar på Onsdag om det blir vårt, men vi er begge klar for budkrig. Vi har akkurat kommet hjem fra en uke på Norges-tur, og nyter egentlig livet sammen. Spiser sunt, kastet alt av godter, eller gitt det bort. Om en uke får jeg svar på om jeg får studieplass, for jeg har fått ut fingeren å funnet meg et studie selv om jeg mye heller kunne tenkt meg og finne drømmejobben uten at jeg må studere i 3 år pluss/minus. Jeg har også blitt glad i å bake og lage mat!

Hvem skulle trodd at jeg plutselig skulle bli så voksen. Jeg vet ikke hva jeg vil bli enda, jeg har faktisk ikke peiling. Men jeg har fått litt fotfeste, og vet jeg må jobbe for å kunne betale huslånet. Vi har begynt å snakke om hund nummer to som også koster litt, herlighet hvor mye alt koster. Bare det å handle inn mat til uken kommer fort på en tusenlapp. Det ble tøft når jeg mistet alt av jobb på grunn av corona for noen måneder siden og plutselig sto to måneder så godt som uten lønn. Jeg hadde egentlig vært utrolig flink til å spare det siste året også, men kjøpte meg ny Mac og nytt kamera rett før covid 19 kom til Norge og alt stengte ned. Så jeg sto plutselig på null her en periode. Velvel, vi snakkes senere