10 mål for 2018

Ta vare på min egen kropp: dette skulle jeg gjøre i 2017 også, men det gikk ikke helt som jeg hadde håpet, haha! Jeg spiste alt for mye usunn mat, trente litt i perioder, men det var så langt i fra bra nok. Jeg drakk alt for lite vann og litt for mye brus. I år skal jeg ikke spise godteri med mindre jeg er på ferie, da er det lov. Jeg skal holde meg borte fra alkohol, brus, kaker, godteri og alt for usunne kjekser. Til nå går det veldig fint, så dette skal jeg nok klare helt fint!


Spare mer: Jeg har planlagt to turer i sommer, en med Eirik og en med Eirik og Kjersti Sofie. Håper virkelig jeg klarer å spare nok penger så jeg får råd til begge to. Jeg skal bruke mindre penger på klær og etter sommeren blir jeg nødt til å lage meg et skikkelig budsjett. Da skal jeg flytte i egen leilighet og må betale leie, mat, treningssenter og alt voksen ting selv. Jeg skal også skaffe meg jobb for å få litt ekstra i lommeboka.


Finne ut hva jeg vil i livet: Altså, hard one. Jeg vet ikke hva jeg vil etter sommeren, samme hvor mye jeg leser om studier klarer jeg ikke bestemme meg for hva som passer meg best. Jeg har begynt å vurdere om jeg skal finne meg no et års studium, fordi jeg er så redd for og velge feil. Dette er skumlere enn jeg hadde sett for meg. Men jeg krysser fingrene for at jeg snart finner ut av hva jeg virkelig vil.


Bli vegetarianer eller pesketarianer: Jeg har tenkt på det ganske lenge, men jeg føler det å bli vegetarianer er noe som krever planlegging. Nå skal jeg lese meg opp på hva som kan spises og ikke spises også ser vi hvor lang tid det tar før jeg tørr å sette vegetar drømmen ut i liv, haha. Jeg skal hvert fall bli det i løpet av 2018, så får vi se om det er noe for meg eller ikke.

 

Få 10 nye venner: Det er ikke å legge skjul på at jeg har et problem med å få skikkelig gode venner. Jeg har ikke knekt den koden på en måte. Jeg har hatt dette problemet helt siden ungdomsskolen, og er ganske sikker på hva det kommer av. Men i år skal jeg klare å få meg en vennegjeng som jeg kan spise pizza med en fredagskveld, drikke kaffe med søndagsmorgen og dra på tur med.
 

Klare å holde bloggingen vedlike: Jeg har blogget siden 2014, som i år blir 4 år. Jeg har vært mye av og på, men i år er målet og bare være på. Jeg elsker å ta bilder, og er utrolig glad i og skrive og dele. Jeg har ikke delt så mye av meg selv på privat fronten, men gleder meg faktisk til å gjøre det også. Jeg har opplevd en del som jeg har kommet med ut av, som jeg vet kan hjelpe andre. Det er vanskelig å forklare, but you get it, haha.
 

Lære meg å spille piano: En livs lang drøm skal bli virkelighet. Jeg har inngått en avtale med Eirik, om at han skal lære meg å spille piano. Alt jeg må gjøre er å finne sanger jeg har lyst og lære meg, men jeg er litt treg av meg akkurat der ass.
 

Lære meg spansk: Eller pusse opp på spansken fra ungdomsskolen. Jeg er faktisk allerede godt i gang, jeg har lastet ned duolingo appen og har i dag fullført min 6. dag på streaken. Såå i morgen har jeg holdt på i en uke!
 

Finne ut mer om meg selv: Når jeg tenker over det, så kjenner jeg meg selv alt for dårlig. Eller, jeg vet hvem jeg selv er, men samtidig ikke, om det gir mening. Jeg skal fordype meg i mitt eget hode, skrive og finne ut.
 

Nyte livet: Jeg skal reise mye, oppleve mye, jobbe for å tjene penger til og reise. Vise de jeg er glad i at jeg er glad i dem. Spise mye frukt og gå mye på tur. Jobbe enda mer med viljestyrken min, noe som jeg har jobbet med en god stund og jeg må si, at jeg har gjort en veldig god jobb akkurat der, haha. Yes, livet skal nytes, jeg har bare ikke helt funnet ut hvordan, haha!

Plastfri måned

God lørdag dere! Jeg så den mest ubehagelige dokumentaren jeg har sett noen gang i forgårs. Den var ikke ubehagelig i form av at det var mye blod og mennesker som var i nød. Den var ubehagelig fordi jeg fikk se hvor store konsekvenser plasten jeg kastet fra meg ute for ti år siden har i dag, og kommer til å ha om hundre år. De viste mennesker som bor på plast som skylles opp fra havet og fugler som dør fordi magesekken deres er full av plast. For plast brytes ikke ned i kroppen, den blir værende, og jo mer plast man spiser jo mindre plass får en til mat som gir næring. 

Jeg har bestemt meg for å slenge meg på challengen plastfri februar, for å se hvor mye plast jeg egentlig bruker i løpet av en måned. For jeg er redd det er ganske mye. Det er plast i posene jeg bruker når jeg handler frukt, det er plast på korken av biolaen og eplejuicen jeg kjøper, rundt kjeksen jeg kjøpte for to uker siden. Shapoflaskene er av plastikk, uheldigvis.. For jeg har bare nok igjen i min til to vask, arh!

Dette er hvordan det fungerer om du vil være med:

Vi skal unngå

1. Plast til engangsbruk (sugerør, plastkopper, take away bokser, tanntråd av plast,plastfolie, plastposer, matemballasje, plastflasker, teposer av plast)

2. Plastmatbokser

3. Små plastposer til oppbevaring

4. Bobleplast

5. Matembalasje – kun ok å kjøpe mat med emballasje hvis vi legger det igjen i butikken

6. Innkjøp av kosmetikk / hudpleie i plast eller som innholder mikroplast

7. Innkjøp av klær som inneholder plast

Dette er greit

1. Iphone, selv om deler av den er plast

2. Store artikler av plast i hjemmet – food prosessor, kjøleskap, juicemaskin

3. Embalasje på mat vi allerede har

4. Kosmetikk / hudpleie vi allerede har

5. Klær og plass vi allerede har ( ja, noen klær inneholder faksitk mikroplast)

6. Kjøre bil hvis vi skal langt og er flere ( bildekk er faktisk største kilden til mikroplast i havet)

7. Pante alt vi finner

Ikke bruk vpn-apper for å nedgradere snapchat

Det som skjer når man laster ned vpn-apper for å få tilbake gamle snapchat er at man åpner det virtuelle private nettverket for andre så de lettere kommer inn. Vi deler altså innformasjon om oss selv og vår mobil ved å “allow’e” på disse appene. Bildene våre, ip-adressen vår, meldingene våre, etc. Alt blir mye lettere å få tak i fordi vi åpner små hull som det er mulig å krype inn i på en måte, haha. Ved å dele ip-adressen din vil folk finne navnet ditt, nummeret ditt og adressen din. Så dersom du ikke vil dele det du har på mobilen din vil jeg anbefale deg å leve med den nye oppdateringen til snapchat, det er ikke verdens undergang.

Jeg skal innrømme jeg ble litt gretten når jeg så den nye oppdateringen til snapchat på Tirsdag. Jeg var fornøyd med hvordan det så ut før, og at jeg ikke fikk opp alt slags mulig dritt på mystory. Jeg hoppet i skyene når jeg fant ut at det fantes en app som gjorde at man kunne få “gamle” snap tilbake, og kjørte på. Allowet uten å tenke over konsekvensen bak det, men nå for typ ti minuttersiden fikk jeg med meg at om man gjør dette så deler man typ all informasjonen man har på mobilen og en god del mer informasjon om en selv. Så skummelt. Jeg får vondt inni meg av å tenke på at noen kan sitte å gosse seg med bildene jeg har på mobilen min, så jeg slettet appen med en gang. Og nå tenker jeg at jeg skal informere dere om hvorfor dere ikke skal laste ned disse appene.