Mine beste tips for å unngå vinterdepresjonen

 

 

Heng opp lys utenfor vinduet. Selv har jeg en lys lenke på ti meter med farget lys som jeg snart skal henge opp igjen rundt vinduene mine på rommet. Det hjelper veldig på når man kommer inn på rommet og har hatt gardinene oppe hele dagen, klokka har bikket 18 så det er blitt mørkt. Også lyser rommet opp på grunn av lysene utenfor, det er jo nesten som om solen lyser inn! Bare i blått, grønt og rødt. Ikke er det så dyrt med disse lenkene heller, min er fra rusta og kosta ikke mer enn 100 kroner, tror jeg.
HER finner du min!

 

Levende lys. Ingenting er bedre enn å tenne kanel duftlys, drikke kakao og pakke seg inn i et pledd når det er mørkt ute.

 

Velg de lyse klærne i garderoben. Har du ingen? Ta deg en tur på tise og se om du finner noe fint! Det er så mange som selger sommerklærne sine nå, for å fylle på med vinterklær. Finn deg en lys hettegenser, eller en fin bukse, og bruk det på de dagene du føler deg litt ekstra kjip. Jeg har kjøpt meg en hvit genser som jeg klarte å glemme i Tønsberg når jeg var der sist, heldigvis er det bare en måned til neste gang jeg skal over så jeg kan ta den med meg hjem igjen.

 

Skriv en liste over det positive med at det blir mørkere ute. Sliter du med å finne noen? Google det, det er helt sykt hvor mye man kan finne bare ved å bruke de riktige søkeordene. Lag et notat på mobilen og skriv ned etterhvert som du kommer på eller opplever positive ting, ta opp notatet hver gang ting er dritt for å lyse litt opp på humøret.

 

Finn deg en aktivitet å drive med. Selv begynte jeg med volleyball i fjor vinter, og det hjalp meg virkelig! Strikk deg en genser, sy deg en kjole, begynn å tren, blogg eller ta opp en hobby du savner. Les en bok, skriv en bok, lag mat planer. Finn noe som tar oppmerksomheten din bort fra depresjonen og over på noe positivt som gir deg energi!

 

Reis på ferie. Den trenger ikke være noe dyr, 200 kroner for fly til polen. Eller 3500 kroner for en hopp på tur til Granca. Er du heldig finner du en tur til Egypt for 1500, og får nyte solen for en billig penge. Litt brunfarge, plussgrader og billig mat. Kjenner det kribler i reisefoten, ahh.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg