Uken som gikk

 

Akkurat nå

Sitter jeg i sofaen hjemme å spiser lunsj. Jeg skal ha min første ordentlige pt timer i dag, så jeg har planlagt matinntaket mitt til punkt og prikke i håp om å ikke spy. Nå skal det sies at det ble grandiosa til lunsj, men den ligger forhåpentligvis så godt nede i magen når jeg begynner å løfte at den ikke kommer opp igjen. 

 

Ukens tanke

Jeg har tenkt veldig mye på volleyball denne uken, hvordan jeg skal gjøre en best mulig jobb for laget, hvordan jeg skal oppmuntre dem om det går dårlig, og hvor deilig det kommer til og bli om de vinner. Heldigvis vant de noen sett, og vi fikk jubla litt sammen! Og tapene tok vi som vinnere, for vi var best på innsats. 

 

Ukens serie

Funkyfam! For en jordnær og fin serie, jeg ler og gråter litt samtidig. Gleder meg til hver eneste nye episode som kommer. Og så sykt sterk Jørgine er som klarer å stå i den dårlige kritikken hun har fått rundt serien. Heldigvis elsker så godt som hele Norge den, det finnes bare et par mennesker som tilfeldigvis har en jobb hvor de får lov å si meningen sin, og så klarer de søren meg ikke å mene noe positivt. Kjipt. 

 

Ukens matrett

Jeg var jo å serverte i 50-år jubileumsfest, sammen med korpset og et catering firma. De hadde fikset all maten, til over 100 stykker, som vi fikk spise restene av. Poteter i brun saus, no kjøtt greier og grønnsaker. 

 

Ukens gledings

Har dere sett hvor bra det har gått med bloggen? 

 

Ukens nye prosjekt

Jeg har begynt på en ny strikkegenser, som det først ikke gikk så bra med. Men så fikk jeg tatt alt opp og begynt på ny, så nå ser det ut som at det kan bli ganske bra! 

 

Ukens irritasjonsmoment

Jeg klaret å glemme skoene mine, med brille etuiet mitt i garderoben i hallen i går. Bankkortet mitt, skoene mine, brillene mine. Ahh, alt jeg egentlig trenger hver dag. Skoene er det ikke så ille med, det får heller personen som har funnet de beholde, kortet mitt er sperret så det får de ingenting ut av, og jeg har allerede bestilt nytt. Brillene mine derimot, de trener jeg sårt for tiden. 

 

Ukens up

Jeg var på ikea i Stavanger med mamma på Onsdag. Jeg elsker å gå på ikea, kjøpe duftlys og spise svenske kjøttboller. 

 

Ukens down

Jeg gikk fra 0 kviser til 5 over natta. Men de forsvinner vel om ikke så mange dagene håper jeg. 

 

Ukens sang

Neste sommer av TIX. Elsker virkelig den mannen 

 

 

Herlige Lørdag

 

Endelig Lørdag! Jeg sitter klar i sofaen med tacoen og skal vi danse på tv´n. Kjenner jeg gruer meg en hel haug til de er ferdige med årets sesong, fy søren for et nivå og såå moro å se på. Neste år skal jeg prøve å få sett det som publikummer i salen, ikke bare fra sofaen hver uke. Hadde jeg bare kjent en kjendis som skulle være med neste år, some one, hit me up med noen! Nå sitter jeg å vurderer om jeg skal kjøre til byen å henge med Sandra og noen andre folk før de drar på byen og jeg drar hjem igjen. I morgen skal jeg opp tidlig og dra til Husnes for å spille kamper med guttelagene mine, så da kan jeg ikke være så sen i kveld.

 

Jeg har rekt opp genseren jeg begynte på her om dagen i går, og nå er jeg kommet i gang med den igjen. Pinne 8 ble litt for lite, så jeg måtte finne frem pinne 10 for at det skal bli slik jeg vil ha det. Dette er tredje gangen jeg må rekke opp gensere jeg har begynt på, snart må jeg kanskje begynne å strikke etter oppskrift, for dette her orker jeg ikke flere ganger ass. Jeg hadde kommet så langt på frem stykket nå før jeg måtte rekke opp, ahh. Håper dere får en fin Lørdag videre<3

 

 

Mine beste tips for å unngå vinterdepresjonen

 

 

Heng opp lys utenfor vinduet. Selv har jeg en lys lenke på ti meter med farget lys som jeg snart skal henge opp igjen rundt vinduene mine på rommet. Det hjelper veldig på når man kommer inn på rommet og har hatt gardinene oppe hele dagen, klokka har bikket 18 så det er blitt mørkt. Også lyser rommet opp på grunn av lysene utenfor, det er jo nesten som om solen lyser inn! Bare i blått, grønt og rødt. Ikke er det så dyrt med disse lenkene heller, min er fra rusta og kosta ikke mer enn 100 kroner, tror jeg.
HER finner du min!

 

Levende lys. Ingenting er bedre enn å tenne kanel duftlys, drikke kakao og pakke seg inn i et pledd når det er mørkt ute.

 

Velg de lyse klærne i garderoben. Har du ingen? Ta deg en tur på tise og se om du finner noe fint! Det er så mange som selger sommerklærne sine nå, for å fylle på med vinterklær. Finn deg en lys hettegenser, eller en fin bukse, og bruk det på de dagene du føler deg litt ekstra kjip. Jeg har kjøpt meg en hvit genser som jeg klarte å glemme i Tønsberg når jeg var der sist, heldigvis er det bare en måned til neste gang jeg skal over så jeg kan ta den med meg hjem igjen.

 

Skriv en liste over det positive med at det blir mørkere ute. Sliter du med å finne noen? Google det, det er helt sykt hvor mye man kan finne bare ved å bruke de riktige søkeordene. Lag et notat på mobilen og skriv ned etterhvert som du kommer på eller opplever positive ting, ta opp notatet hver gang ting er dritt for å lyse litt opp på humøret.

 

Finn deg en aktivitet å drive med. Selv begynte jeg med volleyball i fjor vinter, og det hjalp meg virkelig! Strikk deg en genser, sy deg en kjole, begynn å tren, blogg eller ta opp en hobby du savner. Les en bok, skriv en bok, lag mat planer. Finn noe som tar oppmerksomheten din bort fra depresjonen og over på noe positivt som gir deg energi!

 

Reis på ferie. Den trenger ikke være noe dyr, 200 kroner for fly til polen. Eller 3500 kroner for en hopp på tur til Granca. Er du heldig finner du en tur til Egypt for 1500, og får nyte solen for en billig penge. Litt brunfarge, plussgrader og billig mat. Kjenner det kribler i reisefoten, ahh.

 

Helgens planer

 

 

 

Fredag:

09.30 – første tannlegetime for å fikse et hull, kanskje to, men det tørr jeg ikke si høyt. Det finners virkelig ingenting verre enn tannlegen.

11.00 – andre tannlegetime for å sette på strengen bak på tennene mine igjen. Jeg har allerede vært der to ganger denne uka, alle gode ting er tre:-)) Aldri mer tannlege etter dette håper jeg

13.00 – krysser fingrene for at jeg kommer meg en tur på trening å får løpt litt og løftet noe vekter

18.30 – skal spille og servere på jubileumsfest

 

 

Lørdag:

15.00 – Jeg skal til byen med noen venninner å spise mat, jeg har stemt for Egon for jeg har så lyst på noe godt kjøtt med fries. Jeg er redd jeg ender opp med nachos, har gått på den smellen et par ganger å bestilt nachos når jeg ikke vet hva annet jeg skal ha. De er ofte så tørre at det aldri blir spist opp

17.00 – Vi skal på ishockey kamp, ikke vet jeg hvem som spiller eller hvem jeg skal heie på. Men der tror jeg Sandra har kontroll, der hun jubler, jubler jeg. Der hun gråter, gråter jeg. Tror den planen er ganske safe

20.00 – SKAL VI DANSE! Ah, det beste med lørdagen, uten tvil.

 

 

Søndag:

08.00 – Vi kjører hjemme fra for å hente en gjeng volleyball gutter for å spille kamper på Husnes. Krysser fingrene for seier

17.00 ish – Kjører vi forhåpentligvis hjem igjen, haha! Det holder i masse vis med 9 timer i hallen

 

Bare gjør det

 

I går klarte jeg endelig å manne meg opp til å svare PT´n min på mail. Fikk mail på Torsdag og fikk beskjed om å introdusere meg og fortelle litt om hva jeg ser for meg at jeg trenger hjelp til. Først så tenkte jeg at jeg “svarer i morgen,” også tenkte jeg at hun sikkert hadde helg og da var det ikke noe vits for meg å svare før på mandag. Så i går bet jeg tennene sammen og fortalte den fremtidige PTen min hva jeg så for meg, og i morgen har jeg fått min første time!

Det skal bli så gøy å begynne med crossfit, jeg har vært litt borti det før for noen år siden, men har holdt meg til vanlig styrketrening den siste tiden. Ikke at jeg har trent så veldig mye de siste månedene, jeg har vell ikke satt mine ben inne på treningssenteret siden starten på september. Nå skal jeg skjerpe meg, og prøve å få trent hvert fall fire ganger i uken, om jeg klarer øker jeg det til 5. Treningsmotivasjonen skal letes frem, også skal jeg lage treningsplaner for hver og en uke. Sette meg ned hver søndag og planlegge uken som kommer, det tror jeg kan bli ganske greit egentlig!

Gira på litt treningsprogram på bloggen i fremtiden?

 

UKEN SOM GIKK

 

Det tar litt tid å komme inn i den gode blogg rutinen igjen kjenner jeg ass, men jeg skal klare det! Denne uken skal brukes på å planlegge litt, fikse litt og arbeide beinhardt med bloggen. Her er innlegget som først skulle kommet i går, men som jeg ikke rakk å skrive. Og som da senere skulle komme for fire timer siden, men nå dere, klarte jeg endelig å sette meg ned å skrive ferdig.

 

AKKURAT NÅ:

Sitter jeg i sofaen sammen med brødrene mine, disney channel står på tv´n og jeg kjenner jeg kunne ikke vært mer lei av Lady bug og kaptein noar. Vi skal snart ut til Sveio for å øve til fredag, da skal vi spille på en jubileumsfest og servere middag. Jeg var nettopp ute en tur å tok litt bilder, jeg har plukket opp en lur lifehack på bloggen til Sofie Nilsen. Ha på jakke på noen av bildene og ta den av på noen, da har man plutselig bilder til to innlegg, deilig!

 

 

UKENS HØYDEPUNKT:

Her må jeg tenkte hardt, jeg har så dårlig korttidshukommelse at jeg klarer faktisk nesten ikke komme på hva jeg gjorde sist uke, haha. Men volleyballkampen jeg var å så på på søndag var ganske bra, og lage jeg heiet på vant, så da kunne det ikke vært bedre!

 

UKENS KJIPING:

Jeg har hull i en tann, noe som er helt grusomt vondt. Heldigvis skal jeg til tannlegen denne uken for å fikse det, selv om jeg gruer meg noe veldig til det. Jeg får bare overbevise meg selv om at samme hvor vondt det er de minuttene jeg ligger i tannlegestolen, så blir det bedre etter at tannlegen er ferdig inni munnen min. Tror faktisk det er genene mine som gjør at jeg har svake tenner, for jeg vet at flere i familien min sliter med det samme

 

UKENS TANKE:

Vi har under tre måneder igjen av 2019, og når 2020 kommer er det ikke bare et nytt år, men et nytt ti-år. Det er det ti-året hvor de fleste av oss skal gifte oss, få våre første barn, begynne å jobbe i jobbene vi skal ha resten av livet. Altså, hvor sykt er ikke det?

 

UKENS CRAVING:

Toffifee! Jeg gikk fra å tro jeg ikke likte de, til å ikke klare å få nok. Var innom på extraen i sentrum tidligere i dag, men de hadde toffife, så jeg skal innom de andre butikkene i nærheten i morgen for å forhåpentligvis finne meg en eske! Er kanskje ikke så lurt av meg å kjøpe det nå med tanke på hullet i tanna mi.. men det får gå!

 

 

 

helgens planer

 

Fredag 

 

– Vaske dag i et av husene rundt svingen her, jeg og søsteren min vasker der annen hver uke. Egentlig en veldig grei jobb, tips from me –

– 4H skal ha høst fest, pizza, underholdning og godt selskap –

 

 

Lørdag

 

– Jeg skal rydde rommet mitt. Pakke ut fra Tønsberg, rydde i klærne mine og få ordentlig orden –

– Jeg skal henge med han jeg er støttekontakt på hele dagen, vi skal mekke litt sløyd ting, strikke og kose oss –

– Lørdagens høydepunkt, skal vi danse –

 

 

Søndag

– Det blir en rolig søndag velger jeg å tro –

– Skal en tur til Karmøy for å se noen elitelag i volleyball spille kamp, det blir spennende! Håper flere fra laget skal være med, så blir vi en liten heiagjeng –

– Jeg skal prøve meg på Open, en crossfit konkurranse ish, haha. Jeg går ikke inn med noen høye mål, annet enn at jeg skal gjøre mitt beste og svette hvert fall litt –

 

 

Når jeg begynte å skrive i sta trodde jeg at jeg hadde flere planer i helgen enn det jeg har, haha. Det er vel egentlig bare å innse at livet mitt ikke er så interessant som jeg av og til tror det er. Det skal uansett bli en deilig helg da, litt jobb, litt rydding og forhåpentligvis litt moro.

Mine planer for oktober

Det har tatt meg 17 dager, men vi er i oktober dere! Jeg er nok en av dem med de dølleste oktoberplanene, ingen halloweenparty, ingen syden turer, ingen eksamener å lese til. Jeg jobber enda med å finne ut hva jeg vil i livet. Men vi tar å hopper 17 dager tilbake i tid, og later som at oktober akkurat har startet. Jeg kan bare si med en gang, at ikke alt har gått helt etter planen, heldigvis har jeg enda noen uker til å gjøre det godt igjen.

Jeg skal en tur til Tønsberg og besøke 🖤. Det begynner å bli en stund siden jeg var der sist, en og en halv måned tror jeg faktisk. Han har vært her en tur i mellomtiden, men bare i en lang helg. Synes det er så lenge å gå tre uker uten hverandre, jeg gleder meg til han ikke lenger skal slippe meg av på togstasjonen og vi må si “snakkes og tre-fire uker da”

 

Jeg skal melde meg inn på crossfit verftet i Haugesund. Det skal bli såå gøy å endelig komme ordentlig i gang med treningen igjen. Jeg skal fikse meg et par pt timer også, slik at jeg kan få hjelp til å spisse målene mine og finne øvelser som gjør at jeg når de uten så mange omveier.

 

Volleyball-laget jeg trener har sin første seriehelg i slutten av måneden. Det skal trenes volleyball, og jeg skal bruke mye av fritiden min på å finne øvelser, lære regler og bli best mulig trener for gutta.

 

Bloggen skal opp å nikke igjen. Jeg har sagt det før, men nå sier jeg det igjen. Gu som jeg har savna å blogge. Ta bilder, redigere dem, skrive tekster og dyrke meg selv på den måten. Jeg lærer så mye om meg selv av å gjøre det føler jeg. Så nå er det virkelig på tide å finne tilbake til lidenskapen og bare kjøre på 100%. Dette er jo noe jeg virkelig har lyst til.

 

Finne ut hva jeg vil studere! Eller i det minste komme meg noen skritt nærmere den riktige retningen. Nå er jeg veldig i tanke boksen på om jeg vil ta to fag på høyskolen Kristiania, på nett. Digital markedsføring, og salgsledelse. Men det er dyrt, og koster litt over 10000kroner for et fag. Så jeg skal lese meg litt mer opp på fagene og fremgangsmåten. Så får vi se hva jeg gjør.

 

Jeg skal finne frem høst-duftlysene mine. Det skal bli så deilig å sette seg under dyna, med varm kakao i koppen, fyr i duft lysene og regn utenfor. Jeg lever litt i håpet om ordentlig høststemning, krysser fingrene for at kanskje jeg får kjenne litt på den i år.

 

Rommet mitt skal ryddes, igjen. Jeg skjønner ikke hva som er greia, men samme hvor ryddig det blir når jeg rydder så blir det på en eller annen måte rotete igjen. Dette skal jeg finne ut av, og fikse. Det skal bli skikkelig ryddig og rent, bare gi meg noen uker så er jeg der.