hits

Julegrantenning

Heihei! Det er faktisk snart jul! I går var første søndag i advent, og det første av fire lys ble tent. Korpset var å spilte på julegrantenningen i sentrum, så nå går det i lyn fart mot jul! I morgen er det første Desember, og det er bare 25 dager igjen til julaften. I går bakte vi pepperkaker hjemme før vi gikk å spilte lyset på i jule grana. Det lukta godt i hele huset. Det sludda ute, så det så ut som det som kom ned fra himmelen var hvitt. Jeg elsker denne tiden på året, god mat, varme klær og ovnen kan stå på uten at man svetter i hel. Fra i morgen av skal jeg legge ut en video på youtube hver dag frem til jul, hvis jeg klarer det, haha! 
Arne Martin fikk låne kameraet mitt i går og knipset i vei av alt han kunne finne av ting og folk!

Funday morning

Hei sann dere! Det er Søndags morgen, og haglet har slått ned utenfor vinduet mitt. Det regnet, lynte og tordnet, og jeg har komt meg ut av sengen, sminket meg og kledd meg. I går var jeg i Stavanger, med mamma, Kjersti Sofie, Arne Martin og Eirik, og fikk kjøpt med hjem noen god biter. Et nytt bord som jeg og Eirik klarte å sette sammen nesten helt selv (pappa kom inn å hjelp litt, heldigvis!) Vi måtte faktisk skru opp igjen skruer og flytte på brikker flere ganger fordi vi hadde plassert dem feil vei, haha! Men det ble knall bra når vi ble ferdige, vi flyttet på sengen og plasserte bordet inni kroken. Jeg satte en boks under, og mine tre nye roommates på bordet, tre kaktuser, i rosa potter! Jeg har en fra før av, som jeg har hatt siden 6. Eller 7. Klasse, den heter Frida og har to rosa blomster på deg, min favoritt kaktus off all time.


Antrekk 26.11.15

Juhu! Det er helg, just in time! Jeg kjente det var skikkelig tungt å komme seg ut av sengen i dag, selv når jeg fikk sove helt til klokken syv. Yes, jeg får sove lenge når jeg får sove til syv.. Det er nesten litt trist, haha! Etter skolen skal jeg en tur på Amanda sammen med Charlotte for å få brukt litt penger. Er det salg så er det salg!
Gårsdagens antrekk!

Vi smaker på finsk godteri

 

Alle bukser er for korte liksomHei sann dere, og god Torsdags ettermiddag! Jeg er endelig hjemme fra skolen, og har fått tatt av meg skoene. Om bare en dag er det faktisk helg, og ikke nok med det, men det er også black Friday. Selv om jeg aldri har vært noe "Wow, nå skal det shoppes" er det litt kult. Tilbudene mange av butikkene har er ikke til å skryte så veldig av selv om butikken skryter seg opp i taket. 30% på en vare er liksom ikke så mye når man tenker på hvor syke tilbud de har borte i USA foreksempel. Når vi først skal kopiere noe, bør vi gjøre det skikkelig.

Jeg og Charlotte tok oss en tur ned til by parken i fritimen i dag og tok litt antreks bilder, som jeg har tenkt til å dele senere i dag. Hver gang jeg ser på bilder som er tatt av meg, innser jeg at boksene mine er tre-fire centimeter for korte. Men jeg har lært meg å leve med det, og skal en dag få det til å bli inn å gå med bokser som er litt for korte i bena. Jeg har også ryddet litt på macen idag, og der fant jeg en video som jeg skulle ha publisert for over tre måneder siden, hvor jeg, Eirik og Arne Martin smaker på det finske godteriet jeg og Eirik tok med hjem etter vi hadde vært på leir der borte i sommer. Jeg lo godt når jeg satte den på, haha! Så nå holder jeg på å laste den opp på youtube, men det tar sin tid.

 

En første gang for alt

Heihei dere! Da sitter jeg her, på en sushi-resturang, Sabi sushi for første gang i hele mitt liv. Jeg har nettopp smakt min første sushi bit, jeg fikk ikke til spisepinnene, så jeg måtte ty til fingerspising. Jeg dyppet den råe laksen og risen i soyasaus, og puttet den i munnen. Jeg klarte ikke en gang å bite av den, fy for en smak. Jeg er ikke noe kjempe glad i fisk, men laks har jeg alltid elsket, så jeg tenkte at dette gikk sikkert fint. Men der tok jeg feil. Jeg la den fint tilbake på talerkenen og tok meg litt vann. De andre skal nå bestille mer, men jeg blir sittende å se på. Etterpå skal jeg ta en tur ned til den ene thai resturangen å kjøpe meg mat der, for den vet jeg at jeg liker!

Skal jeg gjøre det?

Juhuu, god morgen alle sammen! Det er Tirsdag igjen, og vi er snart hall veis inn i den nye uken, og om en måned er det jul! Jeg kjenner det krible i magen bare jeg tenker på det. Juletrær, fine kjoler, god mat, julekaker, familieselskaper og ikke minst julegavene, hihi! I dag skal jeg på skolen, jobbe med mitt, dessverre må jeg droppe gymmen på grunn av min tette nese og hals. Og etter på skal jeg ture den på sykehuset, for å sjekke arret jeg har etter jeg opererte i fjor, enten skal jeg operere det på ny for å få fikset opp i hvordan det ser ut, for det er så dratt, ellers lar jeg det bli som det er. Jeg er enda litt i tenkeboksen når det gjelder akkurat den der. Charlotte har sovet her i natt, så jeg fikk sove litt lenger i dag, heldige meg som har en bestevenninne med lappen.

 

Morninger som denne

God morgen dere! Lørdags morgninger er mine favoritt morgninger, og Lørdag er min favoritt dag. I dag våknet jeg faktisk helt uten stemme, og har ikke fått den tilbake enda. Jeg har vært forkjølet lenge nå, og tenkte her om dagen at nå var det på tide at jeg ble kvitt den rendene nesa, men slik skulle det altså ikke gå. Jeg våknet dagen etter med en tett nede og vond hals. Og verre skulle det bli, haha! Men jeg skal ikke klage, det er jo faktisk litt morsomt, jeg elsket å være forkjølet når jeg var liten, selv om jeg helst skulle vært foruten det nå. I går startet jeg ikke på skolen før 0945, slik som hver Fredag. Og cubus hadde 30% på alt av klær og tilbehør. Så jeg og mamma tok turen dit og kjøpte litt julegaver, også kjøpte jeg meg to nye bukser.

Æh, så god de er å ha på, original prisen på dem tror jeg var 300kr, så de var ikke en gang dyre før man trakk av 30%. Disse anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe, kan legge ut navn og slik senere om dere er interesserte i det? På vei til byen i 8 tiden spurte jeg mamma om vi ikke kunne stoppet med vannet og ta bilder, for der er det alltid så fint. Jeg kjører forbi der hver dag med bussen og skulle ønske jeg bare kunne gå av bussen og ta litt bilder, for der er det faktisk så fint, at jeg kunne kommet for sent på skolen, he-he! Men nå fikk jeg det som jeg ville og endelig etter over et helt år, fikk jeg tatt noen bilder!Ha en fin dag♥

Denne tiden av åretHei sann dere! Det er så alt for lav temperatur uke, men samtidig er den ikke lav nok. Jeg hadde på meg to ytterjakker her om dagen, for så kjølig var det, i tillegg regnet det som bare det. Jeg har tatt i bruk skjerfet mitt i dag, og vinterskoene er på. Antrekket på disse bildene hadde jeg på meg på Søndag, når jeg var på takke fest med Eirik, før vi tok bussen hadde vi litt tid på busstoppet, så jeg spurte pent om Eirik kunne knipse noen bilder av meg, og Yes, det kunne han! Selv om fokuset er på føttene mine på de fleste av bildene funket de godt nok!

Kjole/genser, kåpe og sko -New Yourker   //   Skjerf -CubusMørke dagerHeihei! Jeg var ute for 20 minutter siden og benyttet de siste minuttene av lyset, og nå er det mørkt! Det er helt sykt hvor fort det mørkner nå, og det blir bare mørkere og mørkere, og enda tidligere. Bare tenk i Desember, hvor mørkt det vil være nå på denne tiden da. Når jeg bytter buss i halv fire tiden ser jeg ikke lenger solen en gang. For to uker siden var det så pent, og nå er det bare mørkt og trist. Selv om mørket er koselig, for all del, men det kunne godt vært lyst bare en time ekstra, slik at jeg rakk å ta bilder utren at de blir kornete, haha!De mørke tidene kan være så fine, men også helt forferdelige. Jeg personlig hater mørket, jeg klarer værken gå ute i det eller sove i det. Om jeg ikke har strøm på mobilen til å lyse med lommelykt går jeg faktisk ikke, med mindre jeg faktisk må. Så nå skal det bli godt å gå mot lysere tider igjen, selv om det er over en måned til. Men den måneden går nok for som bare det.

 

 

Femtende NovemberHeihei fine dere! Det er Søndag, og jeg sitter klar til å være med Eirik på takkefest. Min nye brune genser/kjole er på, Eirik skal snart skifte til skjorte, også er vi klare til takeoff. Dagen i dag har har gått til Kirken, hvor jeg har vært leder sammen med et par andre for noen kjekke tredje klassinger. Når jeg kom hjem ryddet jeg rommet sammen med Eirik også hjalp vi mamma og Arne Martin å fikse kaninburet, for mine fine Rita biter hull i taket, og fikk plass gjennom hullet, så det var på tide å få det fikset. Så tom jeg bussen til Eirik sammen med Eirik. Det var så fint når vi var ute å gikk at jeg måtte be han knipse noen bilder av meg, and he did! Senere i dag, eller i morgen kommer flere bilder fra i dag, vi ses!

 

I see humans, but no humanity

Jeg følte meg helt rat i kroppen i det jeg åpnet facebook å så artikler om hva som hadde skjedd i Paris. De fleste av oss måtte nok dobbeltsjekke at det faktisk var sant, det er så uvirkelig, og vanskelig å ta inn over seg. Hvordan er det de tenker? Hva kan få noen til å gjøre noe slikt? Det boblet inni kroppen min. I dag går mine tanker til alle de berørte, jeg ber for dere i dag. Når skal de skjønne at nok er nok?

Tenk om det var du som satt der og frøs

Se for deg at du sitter alene på en benk klokken 2200 på kvelden. Det er helt mørkt ute, men du sitter i en gate, så alle utelysene lyser opp. Alle som går forbi ser på deg, noen stirrer, andre tørr ikke se på deg mer enn et sekund. De er redd for at du skal se tilbake. Men du sitter der og håper ingen legger merke til deg.

Det eneste du har på deg er skitne, gamle og slitte klær du har hatt lenge, så lenge at de har blitt en del av deg. Du holder en vannflaske i hendene, men tørr ikke drikke av den. For da må du løfte hodet, og da kan de se at du gråter. Du drar luen din så langt med den kommer, men den er så liten at den ikke dekker mer enn pannen din. Glidelåsen på jakka di er ødelagt, så den klarer du ikke dra helt opp.

Du kan høre folk snakke om deg, du vet at de ser på deg, men ingen gjør noen ting. De går bare forbi. Du er klar over at du ser annerledes ut, at du ikke ser ut som alle andre. Men kan ikke gjøre noe med det, for ingen vil hjelpe. Ditt lille håp om at noen skal hjelpe deg, vise at de bryr seg, er borte. For ingen gir en som deg en klem, de vil ikke en gang ta på deg. Følelsen du sitter med er helt grusom.

Du føler at du ikke er verdt noen ting, og at du bare er i veien. Du er så redd for at du skal være i veien, at du ikke en gang plaserer hele der på benken. Halve rompa di henger uten for. Den ene hansken du har på deg dekker bare halve fingene dine, så finger tuppene dine er iskalde. Men ingen gidder å si hei, og vise at de bryr seg. De ser deg, de ser du har det vondt, men gjør ikke noe med det.Det finnes så mange mennesker her i verden som har det slik som dette. Hver dag er et slit. Ikke fordi de må på skolen eller jobb, men fordi de ikke har noe sted å dra. Alle sier de bryr seg, men når alt kommer til stykket, hvor mange av oss hadde egentlig gått bort til denne "du" og gitt han eller henne en klem, en sjokolade eller bare et enkelt "hallo"? Jeg kom hjem fra Polen her om dagen, med den verste følelsen jeg har kjent på i hele mitt liv. Jeg så en slik mann sitte på en benk. Jeg så hvor vondt han hadde det, og så at han frøs, jeg så at han gråt. Stakkar mann, var det første jeg tenkte, også gikk det litt over i at han sikkert var narkoman, men etter at jeg hadde stått og hørt på noen gatemusikanter og sett folk gi penger til med, ombestemte jeg meg.

Han var ikke lenger den jeg først trodde han var. Den mannen som satt på benken rett vedsiden av meg var en helt vanlig mann, som ikke hadde et like bra liv som meg. Jeg visste ikke at han gråt før jeg gikk bort til han, og uheldigvis snakker jeg ikke polsk og han snakket ikke engelsk, men det trengtes ikke. Jeg så han hadde det vondt, og han så jeg ville hjelpe. Jeg så han rett inn i øynene, og spurte om han ville ha sjokoladen min. ?Do you want this?? spurte jeg med min dårlige engelsk. Jeg sto der i et halvt minutt før han hadde samlet nok mot til å se opp på meg.

Jeg strakk ut sjokoladen og smilte til han. "Thenk you, Thenk you!" Jeg sa han måtte ha en fin kveld videre, og han hadde et fint smil, men jeg vet ikke om han forsto hva jeg sa. Han svarte meg på polsk etter at jeg hadde snudd meg, og jeg bare gikk. Jeg gikk fra han. Han snakket til meg, og jeg bare gikk. Hva tenkte jeg på? Jeg har tenkt på denne mannen flere ganger daglig siden jeg gikk fra han, hvorfor gjorde jeg ikke mer? Men jeg vet jeg gjorde denne mannen litt gladere i hvert fall den kvelden. Det er så lite som skal til, denne sjokoladen kostet ikke mer enn 15 kroner, men kan gjøre en stor forskjell. Men jeg vet jeg gjorde denne mannen litt gladere i hvert fall den kvelden. Det er så lite som skal til, denne sjokoladen kostet ikke mer enn 15 kroner, men kan gjorde en stor forskjell.

 

 

 


Blink skudd

Polen dag 3

God morgen!

Siste hele dag i Polen er over, og jeg er pakket og klar for å dra tilbake til Norge. For en superfin tur det har vært! Nå sitter jeg klar til å kjøre bussen til flyplassen, og fly hjem til Norge. Gårsdagen tartet likt som dagen før i går. Vi spiste frokost, og jeg innså hvor heldige vi er i Norge som har gode meieriprodukter, for både osten og melken smaker annerledes her nede. Det er ikke ekkelt, jeg klarer fint å spise det, jeg bare foretrekker Norsk melk og ost. Vi tok turen til en av konsentrasjonsleirene her i Polen, og fikk en guidet tur der som varte i to timer, bilder kommer i et senere innlegg. Når vi kom tilbake hit, gikk jeg, Eirik og et par av de andre gutta ned på en karramell butikk, og kjøpte drops. Jeg ble litt skuffet i det jeg tråkket inn dørene og det ikke var vanilige karrameller, men disse var veldig god, så det er tilgitt. Vi gikk på Hard rock cafe og spiste middag, jeg klarte ikke en gang spise opp halvparten, for en størrelse, haha. Vi gikk opp igjen hit, og da gikk jeg og Eirik på kjøpesenteret som ligger rett vedsidenav her vi bor. De hadde en såpe butikk, og såpene der luktet så godt at jeg måtte kjøpe tre stykker. Etter på møttes vi igjen på hosteller, gikk og spiste middag igjen, hele gjengen samlet, også gikk vi å bowlet.Polen dag 2

Hei hei!

Gårsdagen startet tidlig, til Søndag å være i hvert fall. 0800 var jeg våken nok til å spille litt Jelly Splash, og klarte hele tre baner, yesyesyes! Frokosten sto nede i kjelleren, jeg fant meg et knekkebrød som jeg fant ut smakte chips, og en vanlig skive. Etter at frokosten var inntatt dro vi til YMCA-huset i Polen, vi møtte en mann som fortalte om litt av arbeidet de gjør, også gav vi han sjokolade og smørbukk, hadde et lite opplegg bare vi i gruppen også dro vi til et digert shopping senter. Jeg og Eirik gikk i to timer før vi sa oss fornøyde og fant oss en taxi og kjøret hjem i. Vi tok oss en powernap på hostell rommet hans, også gikk vi bort til en liten butikk og kjøpte sjokolade. I dag skal vi i en av konsentrasjonsleirene her i Polen, og jeg fant ut jeg måtte ha en lue, for det blåser så mye her, og det blir faktisk iskaldt hver gang vind takene kommer. Så vi turan bort til senteret som ligger her, gikk inn New Yourker og jeg fant meg en lue. Og sko, og en liten jakke og en superherlig kjole-genser. Så den luen kom ikke alene hjem i handleposen. Men, skoene kostet så lite, at det var vært det, der jeg har sett har de kostet godt oppi 1000lappen og jeg betalte kun 150 kroner for dem!
Polen dag 1

Hei hei vakre dere og god morgen!

I går tok jeg turen til Polen sammen med Eirik og 20 andre kjekke ungdommer! Vi møtte opp på flyplassen klokken 1030, flyet lettet fra Norsk jord 1230, og vi var fremme i Polen 1349. Og for en flytur det var, jeg har flydd mye alene det siste året, og trodde egentlig flyskrekken min var borte, men der tok jeg feil.. Risting og en dårlig landing, i tillegg var det ikke plass til bena våre i flyet! Men, vi kom frem i livet, kom oss frem til Hostellet, fikk lunsj, litt tid til å gå på butikken å kjøpe sjokolade.

En kinder Bueno som i Norge koster 14 kroner, koster ikke mer en 7 (!!!) kroner her nede! Æhhh, sjokoladeshopping! Vi tok buss til et vitenskapssenter, hvor vi var et par timer, før vi kom oss tilbake hit. Da gikk jeg og Eirik på et shoppingsenter og fikk brukt litt penger, jeg kjøpte en såpe som lukter så godt at jeg skulle ønske alle kunne fått luktet på den! Jeg skal innom å kjøpe enda en senere i dag, slik at jeg har to, hi-hi. Etter et par timers pauser gikk vi og spiste middag hele gjengen, polsk mat er godt, men mettende! Jeg klarte ikke spise opp alt. Ahh, Polen, jeg skulle ønske dere kunne smitte Norge med deres lave mat priser!
Jeg tok ikke bilde av min egen mat, men stakkaren over meg hadde bestil fiskesuppe til forret, noe jeg er glad jeg ikke gjorde. For det var ikke en slik man er vandt til å spise i Norge!
Fra min Fish-eye periodeLes mer i arkivet » November 2017 » Mai 2017 » April 2017

gratisdesign av Tonjemt